Ploaia și vântul de duminică seara a făcut prăpăd în mai multe localități ale țării. Zeci de locuințe au rămas fără acoperiș, iar mai multe gospodării au fost inundate.

Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, doar în localitatea Avdarma din UTA Găgăuzia, vântul a smuls peste 500 de metri pătraţi de ţiglă de pe acoperişul unui depozit agricol, iar ploaia a afectat în jur de şase hectare de vii.

În localitatea Hârceşti, raionul Ungheni, vijelia a afectat trei depozite, unde au fost deteriorate şi smulse 130 de metri pătraţi de ţiglă şi 70 de foi de ardezie de pe acoperişurile acestora.

Ploaia a făcut ravagii şi în nordul ţării. De pe liceul teoretic din satul Baraboi, raionul Donduşeni au fost smulse mai multe foi de ardezie, iar în localităţile Moşana şi Elizavetovca, acelaşi raion, vântul a descoperit mai multe case.

În municipiul Chişinău în urma vijeliei de pe un bloc locativ cu 13 etaje din strada Nicolai Sulac au fost distruse 40 de metri pătraţi de ţiglă metalică. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here