Omului de afaceri Veaceslav Platon se plânge că administrația Penitenciarului nr. 13 nu-i permite să se vadă cu avocații săi. Declarația a fost făcută de Platon la ședința de judecată de astăzi, în cadrul căreia a fost examinată plângerea acestuia împotriva conducerii Penitenciarului nr. 13. Platon spune că este păzit non-stop de 36 de mascați.

„Legea prevede întâlniri cu avocații chiar și în zilele de odihnă. În acele zile, când chiar nu este nimeni, când birourile nu sunt ocupate. Cu mine permanent se află trei angajați de la ”Pantera”, ziua și noaptea. Dacă trei angajați de la ”Pantera” pot fi ținuți 24 de ore din 24, iar ei lucrează o zi peste trei, deja sunt 12 persoane. De ce mie nu mi se poate organiza o întâlnire cu avocații sâmbăta”, a declarat Platon.

sursa video: moldnews.md

„Mai mult, din cauza persoanei mele modeste, deja și angajații de la ”Fulger” stau pe turnurile închisorii. Ei se schimbă, mai avem 24 de angajați de la ”Fulger” și în total avem 36 de persoane. Înseamnă că pentru aceste aberații, acești oameni demenți au resurse și timp. Iar pentru a mi se oferi mie timp pentru discuții cu avocații – nu sunt nici resurse, nici timp”, a adăugat Platon.

Omul de afaceri susține că i-a fost încălcat dreptul la apărare și se va adresa la CEDO.

”Acest lucru îl înțeleg toți, cu excepția comanditarilor. Toți înțeleg, că are loc o crimă. Acești tovarăși (procurorii) la fel. Decizia de condamnare a instanței de judecată va fi recunoscută drept ilegală de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”, a adăugat omul de afaceri.

Menționăm că omul de afaceri Veaceslav Platon este escortat la ședințele de judecată, fiind păzit de zeci de mascați înarmați. Deși cauza civilă are un caracter public, ședințele de judecată se desfășoară cu ușile închise, iar holul judecătoriei Centru este, de obicei, împânzit de mascați care fac ”gard viu” la intrarea în oficiul unde se examinează cauza ”Platon vs P13”.

În repetate rânduri, mascații înarmați au interzis presei să se apropie chiar și de ușa cabinetului de ședințe, fără a prezenta vreo decizie în acest sens.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here