Moscova trebuie să explice în maximum 24 de ore de ce fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica acestuia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică de uz militar, a anunţat premierul britanic Theresa May, informează site-ul postului BBC, citat de Mediafax.

Premierul Theresa May a afirmat că „cel mai probabil” Rusia este responsabilă de atacul din Salisbury. Potrivit anchetei, împotriva fostului spion rus și a fiicei acestuia a fost utilizat substanța „Novice”, inventată în URSS.

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a declarat că Washingtonul este de acord cu evaluarea Londrei şi că trebuie să existe „consecinţe serioase”. Moscova consideră acuzaţiile nefondate.

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a prezidat o întrunire a comitetului de urgenţă al Guvernului, COBRA, pentru a discuta cazul fostului agent rus.

Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi contactului cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Continuarea aici:

http://tv8.md/2018/03/13/rusia-are-24-de-ore-pentru-a-explica-folosirea-substantei-neurotoxice-in-cazul-fostului-spion-rus-skripal/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here