A ramas singura pe lume si doarme sub cerul liber. Este povestea terifianta a unei batrane din Nisporeni. A fost surprinsa pe teritoriul spitalului raional, abandonata si plina de rani. Medicii spun ca au incercat sa o ajute pe femeie si sa o duca la un centru pentru batrani, ea insa ar fi refuzat.

 

Asa a fost surprinsa aceasta batrana acum cateva zile, chiar in apropierea spitalului din Nisporeni. Dormea pe un scaun si avea numeroase pansamente, care abia se mai tineau.

 

Pe acelasi scaun, am gasit-o si noi pe batrana. O cheama Elisaveta Trofin si spune ca este din satul Marinici. De 3 ani, sustine ca doarme pe unde apuca.

 

Elisaveta TROFIN: “– Mi-au distrus casa. Cersesc. Mananc cate ceva. – Azi ce ati mancat? – O bucatica de paine si apa dulce.“

 

 Tot ce are sunt doua pungi cu putine haine si ceva de mancare, un colac si o sticla cu apa. Batrana spune ca a fost batuta, dar nu ne-a putut explica clar cand s-a intamplat si cine sunt agresorii.

 

Localnicii spun ca batrana are doi fii. Unul a murit, iar celalalt a plecat peste hotare si demult nu a mai fost acasa.

 

Elisaveta TROFIN: “– Am doi copii. Nu stiu unde sunt. – Unde au plecat copiii? Unde sunt? – Nu stiu unde. Nu mi-au dat niciun raspuns.“

 

Barbatul care a filmat momentul spune ca a ramas ingrozit de cele vazute, asa ca a publicat imaginile pe internet. Victor Ulinici povesteste ca a incercat prin intermediul retelelor de socializare sa sesizeze autoritatile locale.

 

Medicii, dar si oamenii care locuiesc prin apropiere o cunosc pe batrana si spun ca au vazut-o dormind pe scaune de mai multa vreme.

Continuarea aici:

http://protv.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here