Preotul Samuel Agoïan, reprezentant al Patriarhiei Armene la Ierusalim, a afirmat că a elucidat miracolul Focului Sfânt şi că aprinderea acestuia are legătură cu Biserica Coptă.

Preotul armean Samuel Agoïan le-a spus reporterilor israelieni ce se întâmplă cu adevărat în timpul apariţiei miraculoase a Focului Sacru, scrie portalul de ştiri IsraelInfo, preluat de agenţia rusă Sputnik, citează adevarul.ro.

Potrivit prelatului, candelele focului sacru ar fi aprinse de către patriarhi de la un felinar pe ulei şi nu ar fi nimic mistic în acest proces. „Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii”, a spus Agoïan.

Reprezentanţii Bisericii Copte, care au fost lângă preot în timpul interviului, au reacţionat imediat cerând jurnaliştilor să nu mai filmeze. „Ia-ţi camerele de aici, minte”, a strigat unul dintre prelaţii copţi. La rândul său, Agoïan, a dat asigurări că reprezentanţii copţilor, spre deosebire de armeni, nu sunt prezenţi la ceremonia respectivă.

Focul Sfânt simbolizează lumina miraculoasă a Învierii lui Hristos despre care a vorbit apostolul Petru şi care este considerat sacru de credincioşi. Apariţia sa în ajunul Paştelui ortodox datorită rugăciunilor Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, clerului şi miilor de pelerini, se numeşte „miracolul focului sfânt”, deşi se aprinde anual.
Citește mai mult: https://www.publika.md/sa-fie-adevarat-un-preot-dezvaluie-secretul-focului-sacru-din-biserica-sfantului-mormant-_2998537.html#ixzz59WSlwPbH
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here