Liderul PPDA, Andrei Năstase, se arată convins că Iurie Leancă va face puşcărie. Ba chiar se arată dispus să îi fie procuror de caz. Într-o postare pe facebook, Năstase îl acuză direct pe proaspătul vicepreşedinte al Parlamentului că s-ar număra printre cei vinovaţi de devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova. Răspunsul la aceste acuzaţii nu s-a lăsat mult timp aşteptat. La fel, într-o postare pe facebook, Iurie Leancă  a scris că istoria va arată cine e Andrei Năstate.

„Iurie Leancă, părinții tăi spirituali sunt Fillat, Shor și Plahotniuc. Prin asumarea de guvern – fie că ai știut, fie că ai fost obligat – ai pus pe masa tâlharilor cheile de la Banca Națională de unde au furat miliardul. Povestea cu grija pentru deponenți e atât de ieftină, încât râd în hohot până și broaștele în baltă. (…) La drept vorbind, trebuie să-ți spun cu toată sinceritatea că mi-ar plăcea să-ți fiu procuror de caz într-o justiție europeană, de ce nu germană, sau într-o justiție națională independentă, scoasă din captivitatea partenerului dumitale de putere, oligarhul Plahotniuc, cel pentru care ești gata să pui obrazul la bătaie oriunde, oricând și pentru orice. Iată acolo și atunci ți-aș demonstra cu probe și fapte concrete schema de implicare în furtul secolului, iar o instanță dreaptă te-ar condamna, în intima ei convingere, la ani grei de pușcărie, cu confiscarea extinsă a averii ilicit dobândite,” a scris liderul PPDA, Andrei Năstase.

Într-o postare pe pagina sa Facebook, Iurie Leancă a venit cu o replică. Vicepreședintele Parlamentului l-a acuzat pe Năstase de critici nefundate și populism.

„Este simplu să devii un politician populist în Moldova: învinuiești, critici la stânga și la dreapta şi îi bagi pe toți la puşcărie. Voronin a promis – nu a făcut nimic, Filat a promis că îl încătuşează pe Voronin – nu a făcut nimic. Este modelul clasic după care astăzi se conduc mulți lideri politici din Moldova, inclusiv același Andrei Năstase. Țin să menționez: la pușcărie vor sta toți cei care au fost implicați în furtul din sistemul bancar. Compania Kroll, care apropo, a fost adusă la insistența mea, sunt sigur că va face lumină în cazul BEM, deoarece în timp ce noi lucram 24/24 pentru Acordul de Asociere, liberalizarea regimului de vize, autobuze școlare, investiții, .., alții furau banii agonisiți de oamenii simpli”, a scris Leancă.

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că la pușcărie vor sta inclusiv părinții spirituali ai lui Năstase, care prin bani murdari au finanțat campanii întregi de denigrare a persoanei sale, chiar din momentul anunțării părăsirii PLDM-ului.

Când spun părinți spirituali, mă refer la Țopi, la Platoni, la Renați și la Filați. Când au văzut că există o persoană care vrea să facă într-adevăr reforme în această țară (misiuni europene pentru justiția moldovenească, control european și internațional – Kroll/Europol/FBI) au început să tremure. Nu este de mirare că au decis să se unească și să pună în funcție toate uneltele propagandistice finanțate din bani murdari, inclusiv din banii furați de la BEM. (…) Iar ce ține de „țambalistul” Năstase, istoria va arată cine e această figură crescută artificial pe necazul oamenilor. E nostim să auzi că dânsul e proeuropean și să auzi tot de la el că promite să folosească procurorul pentru a pune la pușcărie oponenții politici, ” a încheiat vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here