Mai multe posturi de televiziune s-au ales cu sancțiuni de mii de lei în urma unei monitorizări realizate de către CCA. Mai exact, acestea nu au reflectat echidistant campania electorală pentru alegerile locale noi. Majoritatea televiziunilor l-au promovat pe candidatul socialist Ion Ceban, notează agora.md, citat de Politik.md.

 Printre cei care l-au favorizat pe Ion Ceban în perioada campaniei electorale, dar și pe Partidul Socialiștilor din RM, se numără postul public de televiziune Moldova 1. Socialiștii au primit un timp mai mare de emisie și au fost puși într-o lumină pozitivă și la posturile Accent TV și NTV, precum și la Exclusiv TV, TVC 21, ITV și RTR Moldova. Și Pro TV de această dată a deviat de la prevederile Codului Audiovizualului, acordând mai mult timp de emisie socialistului Ion Ceban.

Iar postul Jurnal TV, din contra, l-a reflectat în context preponderent pozitiv pe candidatul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Singurul post de televiziune din cele monitorizate de CCA care a reflectat obiectiv campania electorală a fost TV8.

Continuarea aici:

http://politik.md/articles/social/posturi-de-televiziune-sanctionate-pentru-mediatizarea-incorecta-a-campaniei-electorale/42588/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here