Procurorii anticorupție au descins, astăzi, la un cazinou din Chișinău, administratorul acestuia fiind reținut pentru 72 de ore. Perchezițiile au avut loc în cadrul unei cauze penale pornite pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, săvârșită de mai multe persoane, soldată cu obţinerea unui profit în proporţii deosebit de mari.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate mese de joc pentru cărți, cărți de joc, fise, precum și mijloace bănești rezultate din activitatea infracțională.

Grupul de persoane, contrar prevederilor legislației privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, fără a fi creat și înregistrat o societate comercială, a organizat și practicat jocuri de noroc, în speță poker. S-a constatat că, activitatea infracțională a fost desfășurată sub paravanul unei asociații obștești înregistrate la Ministerul Justiției, cu sediul la Chișinău, fiind arendate încăperi, în interiorul cărora era desfășurată activitatea unor cazinouri, dotate cu mese de joc pentru cărți, cărți de joc, fise și personal corespunzător. Totodată, organizatorii activității ilegale încasau, în beneficiul său, cîte 5% din suma fiecărui câștig achitat jucătorilor, iar procurorii examinează versiunea implicării și a unor persoane publice în afacere.

Mai mult ca atât,  conform legislației ce reglementează organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, agentul economic care desfășoară o astfel de activitate, urmează să achite taxa pentru utilizarea licenței pentru fiecare an de valabilitate și care constituie 600 000 lei pentru fiecare masă de joc, acțiuni ce nu au fost întreprinse de gestionarii sălilor de jocuri respective, fiind astfel prejudiciat bugetul public național.

Menționăm că, procurorii au descins săptămâna trecută la sediile altor săli de jocuri de noroc clandestine din Chișinău. În rezultat perchezițiilor efectuate la un cazinou, în automobilele, domiciliile și la două case de schimb valutar, gestionate de un grup de persoane, au fost reținute 3 persoane, fiind plasate în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Continuarea aici:

http://today.md/ro/news/social/19557

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here