Peste 1.000 de persoane s-au adunat astăzi în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de votul dat de Comisia juridică din Senat pentru amendamentul care-i va grația pe corupți.  

Şi la Cluj-Napoca, aproape 100 de oameni au ieşit în Piaţa Unirii, din municipiu, în urma unui apel făcut pe Facebook, manifestanţii având cu ei şi un banner pe care scrie „27 de ani de corupţie. Cât mai #rezistăm?”

Potrivit digi24.ro, la Braşov, aproximativ 30 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii şi au purtat banderole cu „#Rezist”. Ei nu au scandat lozinci şi nici nu au avut pancarte, protestul terminându-se după aproape două ore.

Peste 20 de persoane au protestat şi în faţa Prefecturii Constanţa. Aceștia au scandat „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii graţiază hoţi!”.

Oamenii au ieșit în stradă și la Sibiu, în Piaţa Mare, adunându-se câteva zeci de persoane.

Amintim că nemulțumirea oamenilor vine după ce Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here