Implicarea Rusiei în politica internă a Moldovei a devenit subiect de ştire pentru revista americană „The Washington Times”. Jurnalistul Jeremy Frankel a analizat situaţia din ţara noastră şi crede că Moscova susţine secesioniștii din regiunea trasnistreană. 

La fel ar fi făcut şi în cazul celor din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal în 2014.

”Tot pentru a destabiliza situaţia din Moldova, Kremlinul l-a ajutat pe Igor Dodon să câştige alegerile prezidenţiale de anul trecut. Din fericire, puterile lui sunt limitate”, mai scrie în editorial.

Jurnalistul Jeremy Frankel mai scrie că Partidul Democrat din Moldova a demonstrat că rămâne pro-european în pofida tuturor provocărilor. ”În frunte cu Vlad Plahotniuc, democrații au fost cei care au ajutat ţara să depăşească problemele economice cauzate de fraudele din sistemul bancar”.

Frankel încheie spunând că Moldova ar trebui să-şi întărească relaţiile cu Statele Unite. Asta deoarece de curând şi SUA se confruntă cu aceeaşi problemă a implicării Rusiei în politica internă.  

De 25 de ani, Rusia are mobilizaţi în stânga Nistrului aproximativ 2.000 de soldaţi. 

Citește mai mult: https://www.publika.md/implicarea-rusiei-in-politica-interna-a-moldovei-subiect-in-the-washington-times-datorita-pdm-moldova-a-depasit-multiple-probleme_2985062.html#ixzz4x0T8GKRD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here