Democratul Dumitru Diacov a comentat subiectul înregistrărilor audio în care președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, lasă să se înțeleagă că membrii Partidului Democrat scriu cotizații fictive, iar primăriile primesc bani din buget în funcție de rezultatul pe care îl livrează în alegeri pentru PD. Referindu-se la acest subiect, Diacov a spus că nu știe dacă asemenea practici există sau nu în realitate.

„Nu știu. Câteodată activiștii noștri locali încearcă să raționalizeze munca lor”, a răspuns Diacov, întrebat despre posibilitatea existenței cotizațiilor fictive în PD, atunci când oamenii declară că donează o anumită sumă de bani pentru partid, iar, în realitate, banii vin din altă parte.

Amintim că pe 31 martie Jurnal TV a difuzat un audio de la şedinţa Partidului Democrat din Criuleni, despre care spune că a venit la adresa redacţiei. Înregistrarea a fost făcută pe 21 februarie curent, într-un restaurat din oraș, iar la întrunire s-ar fi discutat treburi interne ale partidului, inclusiv modul de a declara cotizații. „Sursa de venit nu scrieți patru mii, două mii de lei, dar scrieți salariu, pensie sau bursă cum zic studenții. Trebuie să puneți 10% din suma dumneavoastră”, declara Maria Loghin, secretar executiv PDM Criuleni, potrivit materialului audio prezentat de jurnalTV.

Ulterior în audio ar apărea și vocea președintelui r. Criuleni, Veaceslav Burlac. „În luna iunie o să se facă rectificarea bugetului și o să mergem după cum se implică primăria în viața politică a partidului, așa și o să mergem. Și o să găsesc argumente. Rezina primește bani 10 milioane pentru canalizare, 25 de milioane pentru drumuri. Stimați colegi, Rezina primește pentru că a dat al doilea rezultat pe Moldova pentru PD la alegeri. (…) Dacă noi nu dăm un rezultat în noiembrie, se taie „paica” (n.r. – finanțarea), vă spun sincer. Și atunci precis se va lua cine e primul. (…) Noi avem nevoie de donații și s-a cerut de la noi 600.000. unica organizație care mi-a adus a fost Dubăsarii Vechi. Avem nevoie de 600.000. Vă rog să aduceți câte 50.000 de organizație”, se aude în înregistrare.

Subiectul cotizațiilor fictive fusese abordat anterior și de către europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Am spus autorităților din Moldova că este de neînțeles cum o persoană fizică poate dona unui partid până la de 20 salariul mediu pe economie, în timpul unei campanii electorale. Nu cunosc nici un om cinstit care ar face acest lucru”, a spus atunci eurodeputatul.

Continuarea aici:

http://agora.md/stiri/44936/video–exista-cotizatii-fictive-in-pd-raspunsul-lui-diacov–

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here