La Bucureşti a avut loc o nouă rundă de consultări politice moldo-române. Delegaţia Moldovei a fost condusă de Lilian Darii, viceministrul Afacerilor Externe. Din partea României, la discuții a participat secretarul de stat Dan Neculăescu. 

Cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluții în dialogul bilateral.S-a discutat și despre cooperarea sectorială, precum și interacțiunea în cadrul organizațiilor internaționale.

A fost efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile de securitate în regiune şi procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Viceministrul Darii a ținut să sublinieze sprijinul României acordat Moldovei pentru integrarea europeană. 

Totodată, a fost evidențiată necesitatea continuării realizării unor proiecte sectoriale comune în domeniile: 

  • energiei
  • transporturilor
  • drumurilor
  • sănătății și educației

A fost accentuat și faptul că formatul de negociere „5+2” trebuie să genereze o soluție politică durabilă a conflictului transnistrean. Totul, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Citește aici: http://deschide.md/ro/stiri/politic/19413/La-Bucure%C8%99ti-a-avut-loc-o-nou%C4%83-rund%C4%83-de-consult%C4%83ri-politice-moldo-rom%C3%A2ne.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here