De 8 martie matusa Parascovia din Bacioi a fost uitata de toti. Nu a primit nici flori si nici felicitari. E vaduva de 11 ani. Cam tot de atata timp fiica si-a pierdut urma peste hotare, iar fiul, care locuieste in aceeasi curte cu ea, rar isi aminteste de cea care i-a dat viata. Batranetile femeii au devenit si mai grele de cand i-au fost amputate ambele picioare.

Din luna august a anului trecut, zilele matusii Parascovia s-au transformat intr-o rutina lipsita de culoare. Este tintuita la pat, iar aerul de afara a devenit mai mult o amintire. In 2016 I-a fost amputat piciorul drept, iar in 2017 a primit vestea fatala ca va ramane si fara al doilea.

Parascovia CHIPERI: “Mi-a zis ca piciorul acesta trebuie taiat mai sus de genunchi. Pe urma a inceput sa ma doara acesta. S-a inegrit calcaiul, degetul mare.”

”MI-a spus ca trebuie numaidecat de taiat si pe acesta. De durere nu mai vedeam.”

 Femeia are un scaun cu rotile. E vechi, iar puterea de care are nevoie ca sa-l miste din loc, nu o gaseste in maini.

Parascovia CHIPERI: “Daca ma ia cineva in brate. Nu am nici putere in maini, daca ele ma dor. Sunt amortite complet amandoua.”

“Nu pot nici sa ma mut, vai de sufletul meu.”

 Chiar daca ii sunt amputate pe jumatate, picioarele ii dau dureri ingrozitoare, iar fara medicamente nu rezista chinului.

Continuarea aici:

http://protv.md/stiri/social/de-8-martie-uitata-de-toti-o-batrana-din-bacioi-tinuita-la-pat—2176801.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ProTv-ToateStirile+%28Pro+Tv+-+Toate+Stirile%29

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here