După promulgarea legii anti-propagandă s-au amplificat presiunile Kremlinului asupra liderului PDM Vlad Plahotniuc. O judecătorie de la Moscova a păstrat în vigoare mandatul de arestare pe numele politicianului. În susţinerea măsurii preventive a fost invocată aşa-numita ură rasială, politică, ideologică şi etnică.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a calificat acţiunile Moscovei drept şantaj politic.

Anterior, Interpol a refuzat să-l dea în căutare internațională pe Plahotniuc la solicitarea Rusiei.

Este o acţiune clară de şantaj şi divizare politică la adresa liderului PD. Este foarte evident ziua în care a fost promulgată legea cu privire la anti-propagandă, că apare această informaţie şi plus că suntem într-un an electoral”.

Conducerea Interpol a calificat această cerere drept una motivată politic. Totodată, le-a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Kremlinului în privința lui Vlad Plahotniuc. Motivul a fost că instituţia nu poate interveni în disputele de natură politică.

Ancheta ar fi fost deschisă după ce fugarul Renato Usatîi a depus o plângere la o judecătorie din Moscova în care a indicat că Plahotniuc ar fi plătit un killer pentru a-l asasina. Presupusul ucigaş a negat informaţiile, motivând că în acea perioadă se afla în izolator.

Articolul: http://www.canal3.md/ro/liderul-pdm-sub-presiunea-moscovei_60040.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here