UE vrea ca cetăţenii săi să păstreze drepturile de rezidenţă în Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din UE, în perioada de tranziţie. Asta au declarat ambasatorii celor 27 de state membre la Bruxelles, poziţie care i-ar putea deranja pe susţinătorii Brexit. 

Măsura îi are în vedere și pe moldovenii cu cetățenie română. 

Britanicii au votat cu în iunie 2016 pentru ieşirea din UE tocmai pentru reducerea imigrației. În Anglia au venit în special cetățeni din statele mai sărace din estul Europei.

Marea Britanie va ieşi în mod oficial din UE pe 29 martie 2019. În prezent se pregăteşte să negocieze cu UE termenii unei perioade de tranziţie de doi ani.  

Ambasadorii celor 27 de state membre au convenit că drepturile de rezidenţă ale cetăţenilor UE ar trebuie să continue și după Brexit. Asta pentru că Marea Britanie va trebui să respecte legislaţia UE în timpul fazei de tranziţie.

Reprezentanţii statelor membre au discutat detaliile unui nou mandat al Comisiei. Aceasta  va negocia în numele UE termenii perioadei de tranziţie şi o nouă relaţie comercială cu Marea Britanie.

Citește aici: http://independent.md/moldovenii-cu-cetatenie-romana-ar-putea-sa-isi-pastreze-drepturile-de-rezidenta-in-marea-britanie-dupa-brexit-in-perioada-de-tranzitie/#.Wlebyq6WbIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here