Urmașii Regelui Mihai vor părăsi Palatul Elisabeta în urma avizului negativ dat de Executivul condus de Mihai Tudose. Aceștia puteau folosi în continuare reședința dacă propunerea legislativă trecea de Guvern. 

Executivul de la București a dat aviz negativ proiectului de lege susținut de președinții Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Potrivit actului normativ, urmașii Regelui Mihai ar fi urmat să beneficieze de o sumă stabilită anual de Guvern care să acopere cheltuielile de funcționare ale Casei Regale.

Premierul Mihai Tudose s-a exprimat încă din decembrie contra acestui proiect.România nu este monarhie, ci Republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte”, declara pe 21 decembrie premierul României.

Principesa Margareta și soțul acesteia, Radu Duda, au decis să părăsească Palatul Elisabeta începând cu data de 5 februarie. Anterior, premierul Tudose anunțase că a primit o cerere de chirie pentru reședința respectivă.

Am primit o solicitare de chirie…O chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie dar cu o perioadă de graţie de un an. Pe româneşte, un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege”, a explicat Tudose.

Citește mai mult: http://evz.ro/familia-regala-elisabeta.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here