Zi decisivă pentru Ilan Shor! Astăzi este ultima zi când primarul de Orhei mai poate fi supus unei măsuri de arest. Și asta deoarece, mâine, 22 iunie, se împlinește un an de la punerea în arest preventiv a acestuia. În cazul în care magistrații Judecătoriei Buiucani nu vor pronunța sentința în dosarul în care este cercetat, edilul ar putea fi eliberat din arest la domiciliu și s-ar putea întoarce la birou.

Precizăm că, în cadrul ședinței de marți, când urma să fie audiat ultimul martor din partea apărării, au fost anunțate dezbaterile judiciare. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a activa în instituții financiare pe un termen de cinci ani. Totodată, apărătorii au anunțat că magistrații ar putea pronunța astăzi sentința.

Ilan Șor a declarat marți jurnaliștilor că este „categoric” împotriva pedepsei care este cerută de procuror, invocând că numai datorită lui au fost deschise dosarele în privința fostului premier, Vlad Filat, dar și a omului de afaceri, Veaceslav Platon.

 Amintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie 2016 și este învinuit că în 2014 ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here