Preşedintele Letoniei, Raimonds Vejonis a exprimat susținerea deplină a parcursului european al Republicii Moldova. Acesta a declarat și că vede țara noastră un partener în cadrul UE și a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue implementarea reformelor.

Declaraţia a fost făcută în cadrul întâlnirii pe care Vejonis a avut-o cu preşedintele Parlamentului Andrian Candu, la Riga.

Trebuie să fiți fermi în direcția de dezvoltare a țării, noi susținem drumul european. Sunt necesare reformele, pentru ca populația să se simtă comod acasă. Suntem gata să împărtășim experiența și cunoștințele noastre pentru ca țara voastră să parcurgă cu ușurință calea integrării europene!”, a spus preşedintele leton.

Andrian Candu i-a mulțumit lui Vejonis pentru sprijinul constant pe care Letonia îl manifestă pentru Republica Moldova.

Vrem să redobândim încrederea cetățenilor în viitorul european al Republicii Moldova, direcție pe care o vom preciza în Constituție. Urmează un an electoral și vrem să ne asigurăm că nicio forță politică sau interese personale nu vor schimba direcția de dezvoltare a țării„, a declarat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului R. Moldova s-a aflat într-o vizită oficială la Riga la invitația omologului său, Inara Murniece.

Citește mai mult: https://www.publika.md/presedintele-letoniei-raimonds-vejonis-vedem-republica-moldova-ca-un-partener-in-cadrul-uniunii-europene_2988726.html#ixzz50KO6C4d1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here