Salariile cadrelor didactice, dar și a altor categorii de bugetari, ar putea să crească considerabil din acest an. Sindicatele vor ca Guvernul să elaboreze o nouă lege unitară de salarizare. Potrivit lui Sergiu Sainciuc, în actuala lege de salarizare există foarte mari discrepanțe.

Unele categorii de bugetari sunt favorizați, iar alții sunt neglijați, a spus Sainciuc într-o emisiune tv. 

În opinia vicepreședintelui CNS, cei favorizați sunt procurorii.

Avem o discriminare în domeniul salarizării, deoarece avem trei niveluri minimale de salarizare. Salariul minim este de o mie de lei. Avem un salariu tarifar de 1100 de lei și avem 1900 de lei pentru o muncă necalificată în domeniul medicinei asigurate și 2380 în sectorul real al economiei”, a spus Sergiu Sainciuc.

Sindicatele au cerut existența unui singur salariu minim pe țară. Iar acest lucru va fi real odată cu adoptarea noii legi unitare de salarizare.

Pentru asta trebuie să presăm ca acest document să fie elaborat cât mai repede. De fapt avem și o promisiune din partea conducerii Guvernului. Această lege să fie adoptată în sesiunea primăvară-vară a Parlamentului. Să fie planificate surse financiare necesare prin modificarea bugetului de stat pentru anul curent. Iar această lege să fie pusă în aplicare începând cu a doua jumătate a anului curent„, a punctat Sainciuc.

Inițiativa sindicatelor vine după ce profesorii au anunțat că vor ieși la proteste dacă lefurile lor nu vor fi majorate cu 50%.

Articolul: https://sputnik.md/radio_rubrica_opinia_expertului/20180209/17191371/Profesorii-vor-avea-salarii-mai-mari-ce-propun-sindicatele.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here