Facem ce facem și ajungem în prim planul Europei. Responsabil de noul dosar ajuns pe masa Curții Europene a Drepturilor Omului este un verdict inexplicabil al justiției din țara noastră. CEDO a invitat guvernul de la Chișinău să prezinte explicații privind refuzul autorităților de a-l pedepsi pe agresorul unei mame a trei copii.

Istoria datează încă din 2011 când bărbatul a fost amendat doar cu 500 de lei pentru că și-a bătut soția. 

Ulterior, femeia a fost urmărită penal! iar după asta femeia a fost urmărită penal.

Liuda Iachimovschi a fost agresată de soțul ei. Ca urmare a loviturilor primite, și-a pierdut cunoștința. Soțul bătăuș a primit doar o amendă simbolică de 500 lei.

Deși soția a fost internată în spital pentru 10 zile, organele de urmărire penală au inițiat un dosar penal împotriva acesteia. Femeia a fost învinuită că i-a cauzat leziuni medii soțului, riscând până la 5 ani de închisoare.

După lungi procese în instanțele de judecată din țară, Liuda Iachimovschi a fost declarată nevinovată.

Reclamanta a vrut ca fostul soț să fie tras la răspundere penal, dar cererea ei a fost respinsă. Nici procuratura nu a dat curs plângerilor ei în acest sens. Mai mult, autoritățile au refuzat să emită măsuri de protecție pentru ea și cei trei copii.

Victima nu a beneficiat de protecție reală și efectivă din partea autorităților, iar agresorul a rămas nepedepsit.

Avocații Promo-LEX au depus o cerere la Curtea Europeană, care a fost acceptată spre examinare. Guvernul are la dispoziție trei luni pentru ca să prezinte explicațiile pe acest caz.

Articolul aici: http://agora.md/stiri/42142/si-a-batut-sotia-si-a-primit-amenda-de-500-de-lei–iar-femeia-a-fost-urmarita-penal–guvernul-va-trebui-sa-dea-explicatii-la-curtea-europeana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here