Președintele Parlamentului, Andrian Candu a anunțat că se va cere suspendarea temporară a președintelui țării. Totul, pentru a debloca numirea noului ministru al Apărării.

Candu a asigurat, însă, că majoritatea parlamentară în frunte cu PD nu va recurge la suspendarea ”permanentă”. Și asta pentru a nu-i da posibilitatea lui Igor Dodon ”să se victimizeze în fața alegătorilor”.

Președintele Parlamentului a făcut declarațiile la o zi după ce posibilitatea suspendării a fost invocată într-o decizie a Curții Constituționale. Hotărârea a fost luată în urma refuzului sistematic al șefului statului de a aproba numirea lui Eugen Sturza în fruntea Ministerului Apărării. 

Orice suspendare presupune organizarea de referendum… Nu avem de ce să-i dăm posibilitatea președintelui Dodon să meargă în campania electorală și să se victimizeze”, a spus Candu.

Marți, Igor Dodon a spus că decizia instanței de a-l înlătura și mai mult din procesul de numire a miniștrilor echivalează cu ”uzurparea puterii în stat”.

Articolul aici: http://www.timpul.md/articol/guvernul-sau-parlamentul-urmeaza-sa-ceara-suspendarea-temporara-a-preedintelui-igor-dodon-pentru-a-debloca-numirea-noului-ministru-al-apararii-122130.html

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here