Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova acuză parlamentarii de la Chișinău de rusofobie. Totul după votarea legii „anti-propagandă” și aprobarea acesteia de către președintele interimar, Andrian Candu.

Zaharova a anunțat că Moscova își rezervă dreptul pentru „contramăsuri”.

Observăm cu regret că acest act de discriminare flagrantă față de mass-media rusă este consecventă și reprezintă încă un atac rusofob din partea majorității parlamentare de la Chișinău. Ne rezervăm dreptul pentru contramăsuri”, a declarat Maria Zaharova. (foto)

Ea a mai spus că „Moldova este tot mai departe de normele democratice. Alunecă spre un regim totalitar care luptă cu punctele de vedere de alternativă”.

Partea rusă consideră că această situație trebuie analizată nu doar de instituţiile specializate ale OSCE. „Ar fi interesant să auzim o poziţie oficială a structurilor europene în această privinţă. Să vedem cum corespunde curăţarea spaţiului informaţional cu valorile europene”, a conchis Maria Zaharova.

Miercuri, președintele interimar Andrian Candu a promulgat legea „anti-propagandă” după ce Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție.

Citește mai mult: http://independent.md/moscova-acuza-chisinaul-de-rusofobie-dupa-aprobarea-legii-anti-propaganda-ne-rezervam-dreptul-pentru-contramasuri/#.WleV-q6WbIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here