CEC, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, au desfășurat în perioada 21–25 mai Săptămâna de informare electorală în toate școlile din Moldova. Dacă elevii claselor mai mici s-au delectat cu desenatul, cei din clasele mai mari au avut lecții pe subiecte electorale la materia Educația Civică. La unele licee din țară, elevii au avut drept oaspeți, la aceste lecții, reprezentanți de la CEC, precum și din partea presei și a societății civile.

La sfârșitul acestui an de studii, elevii din toată țara au avut ore de Educație plastică pe o tematică ce se desprinde de cotidian — „Democrația contează! Votul tău contează!”.

Bogdan Erhan este elev în clasa a VI-a la liceul teoretic Ion Pelivan” din satul Răzeni, raionul Ialoveni. El își dorește să trăiască într-un stat care funcționează ca la carte și explică ce reprezintă desenul pe care l-a făcut: Moldova este o țară cu multă putere. Cu votul meu și al oricărei altei persoane, devine din ce în ce mai puternică. Democrația înseamnă alegeri libere și corecte, precum și un mediu politic în care cetățenii participă activ la procesul de dezbatere.”

Video aici:

(foto, video) Cum se învață democrația pe băncile școlii: Zeci de elevi au avut parte de lecții pe subiecte electorale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here