Numeroşi ruşi s-au scufundat în noaptea de joi spre vineri în râurile şi lacurile îngheţate pe un frig extrem. Vladimir Putin a ales apa lacului Seliger cu ocazia sărbătorii de Bobotează pe stil vechi.

Înconjurat de preoţi şi icoane, Putin s-a scufundat la bustul gol la -5 grade în apa îngheţată a lacului situat la nord-vest de Moscova. 

Numeroşi alţi ruşi au performat acelaşi ritual înfruntând temperaturi de până la -40°C în Iacutia, din Orientul Îndepărtat Rus.

Peste două milioane de ruşi au luat parte la această sărbătoare religioasă celebrată în fiecare an în noaptea de 18 spre 19 ianuarie.

În nordul extrem, unde temperatura a scăzut până la -50°C, autorităţile au decis să anuleze şi să descurajeze tradiţionala baie în apele îngheţate ″din motive de securitate″⁣. 

Potrivit tradiţiei ortodoxe, ritualul presupune scufundarea de trei ori în apă în numele Tatălui, Fiului şi al Sfântului Duh. Totul în amintirea botezului lui Iisus în apele Iordanului.

Preoţii ortodocşi binecuvântează apele lacurilor şi râurilor. La fel şi cu mările care înconjoară Rusia, precum Marea Neagră şi Marea Caspică.

Articolul aici: https://stirileprotv.ro/stiri/international/vladimir-putin-a-intrat-in-apa-inghetata-de-boboteaza-pe-stil-vechi.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here