În aceată vară la taberele de odihnă și recreere din țară sunt așteptați în total circa 60 000 de copii și adolescenți. Astfel, pentru ei, Ministerul Educației a pus la dispoziție 70 de tabere cu sejur deplin și 69 de tabere cu sejur de zi în întreaga Republică. 

Șeful Direcției învățămînt preuniversitar a Ministerului Educației Valentin Crudu a menționat că taberele sînt amplasate în diferite raioane ale țării și unele dintre ele deja și-au început activitatea.  ”Pe parcursul sejurului la tabără tinerii vor participa la programe cultural-artistice și sportive, dar și la programe educaționale pe tematici privind navigarea sigură pe internet, ghidarea în carieră, prevenirea accidentelor casnice şi rutiere la copii, promovarea relaţiilor armonioase în familie.”

Conform Hotărîrii de Guvern, autoritățile publice vor repartiza gratuit 25% din numărul total de bilete copiilor orfani, copiilor cu dizabilități, din familii defavorizate.

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de sindicate, întreprinderi, asociaţii.

Pentru informații suplimentare referitor la organizarea odihnei de vară a copiilor, părinții/ reprezentanții legali pot apela la administrațiile publice locale, raionale/municipale, nemijlocit la instituțiile de învățămînt sau la sindicatul de ramură.

Iată lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți, preconizate să activeze în sezonul estival 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here