DIICOT a demarat cercetarea penală a Lukoil, deținătoarea unui lanț de peste 300 de benzinării în România – filiala celei mai mari companii petroliere din Rusia. Anchetatorii au dispus reținerea a cinci persoane implicate într-o vastă rețea de evaziune fiscală. 

Procurorii DIICOT susțin că persoanele reținute au fost sprijinite de fostul director general al Lukoil România, Constantin Tampiza.

Urmărirea penală a fost demarată de DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău. Această instituție a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Eugen Matei, Amalia Gherghel, Sergiu Ceban, Călin Tirla şi Dănuţ Nelu Izvernari. Cu toții sunt acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
Reținerea a survenit în urma a 23 de percheziții efectuate în Bucureşti, Bacău,Timişoara, Suceava, Iaşi, Ploieşti şi Piteşti. Anchetatorii susțin că în perioada 2009-2010 inculpaţii s-au constituit în patru grupuri infracţionale organizate în scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În total, 13 persoane au fost acuzate că au creat un circuit fictiv de achiziţie şi livrare de bitum rutier cu provenienţă VAYA LTD Bulgaria şi LUKOIL NEFTOCHIM BOURGAS AD Bulgaria.

”Membrii grupului au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de către S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. prin reprezentantul legal suspectul T. C. , în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăţi comerciale din Marea Britanie, se arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat statului este de 9.139.242 de lei și reprezintă TVA de plată şi impozit pe profit.

Articolul aici: http://evz.ro/diicot-acuzare-gigant-rus-benzinarii-evaziune-lukoil.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here