Oamenii legii au anihilat activitatea unui grup criminal organizat care a prejudiciat bugetul statului în proporții deosebit de mari. Aceasta procura carne fără acte de proveniență și fără contabilizarea operațiunilor economice șia  bonurilor de plată. 

În plus, în urma investigațiilor s-a descoperit că cei vinovați comercializau produse din carne și mezeluri alterate.

Din 2014 și până în prezent, factorii de decizie ai unei întreprinderi gestionau o schemă frauduloasă bine pusă la punct. Totul pentru a se erija de la plata impozitelor și taxelor către bugetul statului.

Materia primă era introdusă în țară ocolind punctele vamale și neachitând taxele corespunzătoare de import. Carnea era, ulterior, legalizată prin intermediul companiilor care nu achitau taxele aferente în bugetul de stat. Polițiștii au reușit să identifice mai mulți furnizori de materie primă care achiziționau ilegal marfa.

Pe 1 și 4 decembrie 2017, ofițerii de investigații au depistate și ridicat:

  • înscrisuri privind mărfurile livrate fără documente de proveniență pentru perioada anilor 2016-2017
  • înscrisuri cu referire la salariile neoficiale achitate angajaților
  • recipise de împrumut a mijloacelor bănești
  • produse din carne și mezeluri alterate. Colaboratorii Centrului de Sănătate Publică au prelevat mostrele necesare analizei de laborator.

De asemenea, au fost depistate mijloace bănești necontabilizate reprezentând echivalentul a peste 7 180 000 lei MD.

Suspecții, cu vârste cuprinse între 30 și 54 ani, sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă amendă de până la 267 500 de lei sau închisoare până la 6 ani. 

Citește mai mult: https://deschide.md/ro/stiri/social/22669/VIDEO–F%C4%83ceau-salamuri-din-carne-stricat%C4%83-apoi-ni-le-vindeau-nou%C4%83-Lor-%C3%AE%C8%99i-l%C4%83sau-teancurile-cu-bani.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here