Igor Dodon a discutat la Soci cu Vladimir Putin. Președintele Republicii Moldova a explicat pe contul de facebook ce a discutat cu liderul de la Kremlin. 

Acesta a scris că i-a mulţumit liderului rus pentru decizii luate cu privire la exportul produselor moldoveneşti pe piaţa rusă. O altă discuție s-a axat pe amnistia migranţilor muncitori.

Contăm pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean. Susţinem reglementarea politică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri „5+2”. Totul în condiţiile respectării principiilor de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova.

Am menţionat o dată în plus rolul pozitiv pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi”, a precizat Igor Dodon.

Potrivit lui, s-a remarcat că există persoane în elita politică moldovenească ce nu se bucură de ameliorarea relaţiilor moldo-ruse şi dezvoltarea parteneriatului.

”Guvernul şi majoritatea parlamentară controlată de ţările din Occident depun tot efortul pentru a submina relaţiile dintre ţările noastre. Am declarat că dezaprob categoric orice manifestări antiruse ale autorităţilor Moldovei.

L-am asigurat pe Preşedintele Rusiei că nu voi semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. 

Am solicitat extinderea listei întreprinderilor moldoveneşti care vor avea acces pe piaţa rusă şi amnistierea cetăţenilor care au încălcări ale articolului 27 al Legii federale nr. 114. Sînt convins că relațiile noastre cu Rusia vor continua să se consolideze în pofida tuturor obstacolelor”, a conchis Dodon.

Detalii aici: http://curentul.md/politica/igor-dodon-si-vladimir-putin-au-discutat-despre-problema-transnistreana.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here