Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, împreună cu soţia sa Galina au iniţiat o campanie de colectare de fonduri, prin intermediul Fundației de Binefacere „Din Suflet”, pentru procurarea unor case pentru patru familii aflate în condiții dificile de trai.

Șeful statului a scris marţi pe reţelele sociale că este vorba de familii cu mulţi copii.
„Este vorba de Olesea Gavrilovici din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, care educă de una singură cinci copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani, dintre care doi copii, de 3 și 5 ani, suferă de boli cardiace. Familia locuiește într-o casă închiriată în localitatea de baștină. O altă familie este a Victoriei Bivol din localitatea Talmaza din acelaşi raion, care, de asemenea, crește singură patru copii, iar în această lună urmează sa-l aducă pe lume pe al cincilea. Casa în care locuiesc în prezent este închiriată, iar proprietarii urmează să o vândă. A treia este familia Vasilciuc din oraşul Fălești, care locuiește într-un apartament cu două odăi împreună cu părinții și cei şapte copii minori. Visul lor este să le ofere copiilor un trai decent în propria casă. O altă familie care are nevoie de locuință este familia Ipati din Baccealia, raionul Căușeni. Familia respectivă crește cu dragoste trei copii, dintre care unul cu grad sever de dizabilitate. Părinții doresc să cumpere casa pe care o închiriază de mai mult timp, însă nu dispun de sursele financiare necesare”, a scris Dodon.
El a amintit că, anterior, fundația de binefacere patronată de Prima Doamnă a oferit sprijin pentru procurarea a şase case și reconstrucția/reparația altor 36 de locuințe.
Cei care doresc să vină cu un sprijin financiar pentru aceste familii pot face donații în conturile bancare deschise la Moldova Agroindbank şi Victoriabank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here