Guvernul a suspendat-o din funcţie pe viceministra Finanţelor, Maria Cărăuş. Decizia a fost aprobată la cererea expresă a Procurorilor.

Cărăuș este acuzată că a pretins bani în schimbul transferului a 15 milioane lei pentru reparaţia la Spitalului Clinic Republican.

Tot ea ar fi cerut ca licitaţiile pentru aceste lucrări să fie câştigate de o anumită firmă. În schimb, Cărăuş i-ar fi promis reprezentantului instituției o recompensă de 5%, iar cinci procente din suma alocată i-ar fi revenit ei. Centrul Naţional Anticorupţie a fost sesizat de un angajat al spitalului.

În urma operațiunilor efectuate, ofițerii au reținut-o pe Maria Cărăuș, dar și pe trei oameni de afaceri implicați în dosarul de corupție. Fosta viceministră a pledat nevinovată în fața anchetatorilor și a spus că nu a primit mită. 

Suspecții riscă o amendă de aproape jumătate de milion de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Maria Cărăuş a fost numită viceministru al Finanţelor în decembrie 2010. În prezent ea este reținută în izolator pentru 30 de zile. 

Articolul aici: http://www.prime.md/ro/suspendata-din-functie-guvernul-a-suspendat-o-din-functie-pe-maria-caraus_62007.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here