Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat existența a 10.758 locuri de muncă vacante în R. Moldova. Dintre acestea, peste 4.000 sunt în Capitală. 

În lista posturilor vacante urmează Bălți cu 1.183, Florești cu 477 și Ungheni cu 372. La polul opus sunt raioanele din nord: Edineţ cu 46, Glodeni cu 45 și Drochia cu 23.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu sunt disponibile 2.070 locuri de muncă. Asta înseamnă 19% din numărul total de locuri vacante.

La mare căutare sunt profesiile de educator în învăţământul preşcolar şi primar, profesori de gimnaziu și liceu. De asemenea, se caută asistente medicale, medici specialiști și de medicină generală.

Muncitorii necalificați își pot găsit un job în agricultură, silvicultură și grădinărit. De asemenea, se caută ajutor de educator, îngrijitor încăperi de producție și serviciu, hamal și sortator.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md. Aici sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Citește aici: http://radiochisinau.md/pe-piata-muncii-din-rmoldova-sunt-peste-10000-de-posturi-vacante—57517.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here