”Moldova este determinată să asigure o legătură energetică indestructibilă cu UE”. Este declarația făcută de Andrian Candu la la Aspen Energy Summit, organizat în Ploiești, România.

Șeful Legislativului a menționat, în context, gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău și interconectarea sistemului electro-energetic al Moldovei cu cel al României. Proiectul se află la faza de studiu de fezabilitate.

Conectarea la piața energetică europeană este de o importanță crucială pentru noi. Suntem hotărâți să creăm o alternativă energetică reală pentru Republica Moldova”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Reprezentanții Guvernului de la București și-au exprimat dorința ca relațiile moldo-române să avanseze în domeniul energetic.

Summit-ul Aspen Energy este organizat anual de către Institutul Aspen România. Acesta oferă posibilitatea dezbaterilor și luarea deciziilor pentru sectorul energetic din zona Marea Neagră-Marea Caspică.

În acest an, forumul a fost organizat la Ploiești, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea în oraș a primei rafinării moderne din lume.

Articolul aici: http://www.moldova.org/candu-moldova-este-determinata-sa-asigure-o-legatura-energetica-indestructibila-cu-ue/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here