Separatiștii de la Comrat au luat poziții ostile în legătură cu o posibilă vizită a ex-președintelui României, Traian Băsescu în UTA Găgăuzia. Ivan Burgudji, liderul mișcării separatiste Găgăuz Halkî, a spus că găgăuzii nu vor admite ca picior de-al lui Băsescu să calce pe pământul țării. 

Câteva zeci de persoane au ieșit duminică în stradă la Comrat, la îndemnul mișcării Găgăuz Halkî.

În cadrul protestului, liderul Ivan Burgudji a vorbit și despre activitatea politică a lui Traian Băsescu în Republica Moldova.

În Găgăuzia vrea să vină domnul Băsescu să facă agitație pentru ca noi să ne unim cu România. Eu cred că noi trebuie să facem tot posibilul ca niciun picior de-a lui să nu calce pe pământul Găgăuziei! Nu trebuie să mai fim atât de toleranți ca în casa noastră să-și șteargă cineva picioarele de noi!, a declarat liderul separatist.

Burgudji s-a arătat foarte enervat vorbind despre Băsescu și Unire. A anunțat că va face totul pentru ca acesta să nu aibă acces în țară.

”Îl vom alunga de aici. Îl vom întâmpina cu ouă stricate și cu tot ce e posibil! În Găgăuzia este conducerea care nu va admite lichidarea statalității moldovenești. Să se ducă în România și să promoveze ce vrea!”, a explicat Burgudji.

Potrivit lui, „Băsescu trebuie să stea la pușcărie, în cătușe, la al șaptelea etaj al SIS-ului, deoarece el vine cu inițiative anti-constituționale”.

Noi avem autonomie politică. Dacă Republica Moldova se va uni cu România, Găgăuzia va deveni stat independent! Este scris negru pe alb!”, a mai adăugat Burgudji.

Citește mai mult: https://deschide.md/ro/stiri/politic/22526/Separati%C8%99tii-de-la-Comrat-promit-c%C4%83-picior-de-al-lui-B%C4%83sescu-nu-va-c%C4%83lca-%C3%AEn-G%C4%83g%C4%83uzia.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here