Republica Moldova va îndeplini toate condițiile impuse pentru a obține în 2018 finanțare în cadrul acordului de 100 milioane euro cu UE. Este declarația făcută de premierul Pavel Filip. 

Săptămâna trecută, premierul preciza că țara nu va primi bani în 2017, dar cu siguranță îi va primi anul viitor.

Suntem încrezători că toate condițiile vor fi îndeplinite. Ceea ce este important pentru noi și pentru cetățenii noștri este predictibilitatea, inclusiv din partea UE”, a declarat Pavel Filip.

Pe de altă parte, serviciul de presă al Guvernului a venit cu o precizare. Se spune că, în cadrul unei emisiuni televizate, Pavel Filip nu a făcut vreo referire cu privire la îndeplinirea efectivă a condițiilor. În replică, premierul a subliniat că din punct de vedere instituţional nu există niciun fel de probleme.

Până acum, bugetul de stat constituie peste 4 miliarde lei – sumă superioară veniturilor acumulate anul trecut în aceeaşi perioadă.

Economia Moldovei a înregistrat, anul trecut, o creștere de 4,1%, redresându-se după un declin de 0,4% în 2015. Banca Mondială și FMI se așteaptă la un avans al PIB-ului Moldovei de 4-4,5% în 2017.

Articolul aici: http://www.moldova.org/pavel-filip-increzator-ca-va-fi-obtinuta-finantarea-de-la-ue-in-2018/

4 COMENTARII

  1. Intr-o masura oarecare este o normalitate ca UE sa inainteze conditionalitati care guvernarea trebuie sa le implimenteze. Conditionalitatile date au la baza formarea unui stat ex-sovietic spre unul european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here