Acasă Uncategorized AVERTIZARE meteo de ninsori puternice! Harta zonelor afectate de codul galben!

AVERTIZARE meteo de ninsori puternice! Harta zonelor afectate de codul galben!

0

Meteorologii au emis astăzi două avertizări meteo tip cod galben. Avertizarea vizează ninsori abundente şi ploi însemnate cantitativ. În intervalul 13 februarie ora 20.00 – 15 februarie ora 15.00, precipitațiile vor fi în extindere dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara.

În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp.

Pe spații restrânse vor fi peste 25…30 l/mp.

În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile și în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte. În restul țării vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane. În a doua parte a intervalului acestea vor afecta și Moldova.

Începând din seara zilei de miercuri, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

Vreme rea și în R. Moldova

Iarna va lovi puternic și la noi în țară. Începând de mâine, pe zone extinse din țară se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Frigul își va face și el simțită prezența. De vineri se va instala chiar gerul, cu temperaturi minime care pot ajunge până la -7 grade celsius la Bălți și -5 în Capitală. 

Articolul aici: http://observator.tv/eveniment/avertizare-meteo-de-ninsori-puternice-de-la-anm-harta-zonelor-afectate-de-codul-galben-de-vreme-rea-241525.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here