Meteorologii de la AccuWeather au emis un avertisment de vreme rea în unele părți din Europa de Est și din Peninsula Balcanică, inclusiv în România.

Potrivit specialiştilor, în această săptămână sunt aşteptate câteva zile de furtuni puternice însoțite de fulgere și ploi torenţiale.

Astfel, sunt aşteptate câteva zile de furtuni cu trăsnete și ploi din nordul Greciei spre Polonia, Belarus și vestul Ucrainei.

Vremea cea mai rea urmează să afecteze însă Serbia, vestul României, Ungaria, estul Slovaciei și sud-vestul Ucrainei, potrivit accuweather.com. Din cauza cantităţilor mari de precipitaţii există riscul apariţiei inundaţiilor, iar rafalele puternice de vânt pot duce la întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Chiar dacă mateorologii din țările vecine avertizează că urmează câteva zile de furtuni cu trăsnete și ploi, Serviciul Hitrometeorologic de Stat din Republica Moldova nu a emis nicio avertizare în acest sens. Pe site-ul oficial al serviciului putem observa însă că sâmbătă vor cădea ploi cu deascăricări electrice în toată țara. Acestea se vor menține până luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here