Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a instituit Grupul de lucru pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice, transmite CURENTUL.

Aceasta va examina situația accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor (nuc, salcie, plop ș.a.) în zona drumului public.

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutului de Ecologie și Geografie.

Conform Ordinului ministrului Economiei și Infrastructurii, Grupul de lucru va elabora un studiu referitor la influența plantațiilor rutiere asupra siguranței rutiere; va examina posibilitatea înlocuirii plantațiilor rutiere existente cu altele, care să asigure siguranță maximă în cazul impactului cu acestea a participanților la trafic; va prezenta analiza cost beneficiu a acțiunilor propuse; va prezenta un Plan de acțiuni, pe termen mediu sau lung, cu privire la înlocuirea arborilor din zona de siguranță și protecție a drumurilor naționale cu alte plantații rutiere conform situării.

De asemenea, Administrația de Stat a Drumurilor va prezenta informații cu privire la resursele financiare alocate anual pentru defrișările/înlocuirea acestora și alte acțiuni întreprinse în acest sens.

Ministrul a indicat că responsabil de îndeplinirea sarcinilor este secretarul de stat Anatol Usatîi – președinte al Grupului de lucru.

Continuarea aici:

http://curentul.md/stiri/arborii-din-apropierea-drumurilor-publice-ar-putea-fi-defrisati-un-grup-de-lucru-va-examina-influenta-acestora-asupra-sigurantei-rutiere.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here