Moldova este cointeresată de impulsionarea cooperării economice și creșterea schimburilor comerciale cu Federația Rusă.

Declaraţia în cauză a fost făcută de prim-ministrul Moldovei Pavel Filip în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, care își încheie mandatul în țara noastră, relatează Noi.md.

Șeful Executivului i-a mulţumit oficialului rus pentru activitatea desfășurată și contribuția personală la menținerea unui dialog constructiv dintre cele două state. Moldova optează pentru deblocare exportului de produse agricole în Rusia De asemenea, premierul a exprimat deschiderea țării noastre pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale, bazate pe respect reciproc, accentul fiind pus pe bunăstarea cetățenilor ambelor state.

La rîndul său, Farit Muhametșin și-a exprimat convingerea că reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică va amplifica cooperarea bilaterală și va genera noi rezultate în domeniile comercial-economic și investițional. La finalul întrevederii, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău i-a mulțumit premierului pentru colaborarea pragmatică pe parcursul îndeplinirii mandatului său.

Citește mai mult: https://noi.md/md/economie/filip-moldova-doreste-sa-extinda-comertul-cu-rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here