Andrei Năstase a conştientizat catastrofa spre care se îndreaptă dreapta pro-europeană şi încearcă să salveze situaţia. Este concluzie ce se conţine într-o analiză politică a portalului TRIBUNA.

„El nu a stat să aştepte decizii „de compromis”, gen: „Nu candida tu şi nu voi candida nici eu, dar hai să susţinem o persoană dintr-o parte”. O persoană dintr-o parte nu are cum să câştige Primăria capitalei, iar eşecul dreptei pro-europene în acest scrutin ar însemna şi un start prost pentru alegerile parlamentare. La moment, este absolut clar că doar doi eventuali candidaţi ai dreptei pro-europene pot câştiga lupta pentru Primărie – Andrei Năstase sau Maia Sandu. Iar în condiţiile în care Maia Sandu şovăie, Andrei Năstase a preluat iniţiativa şi încearcă să salveze Primăria capitalei, înţelegând cât de gravă ar fi pierderea ei pentru dreapta pro-europeană”, notează sursa.

Potrivit acesteia, „nu e exclus că Andrei Năstase se gândeşte deja şi la cât de gravă ar fi decapitarea dreptei pro-europene în plină campanie electorală a alegerilor parlamentare”. „Despre „informaţii compromiţătoare” despre Maia Sandu circulă diverse zvonuri. Nu ştim în ce măsură corespund ele realităţii, dar, totuşi, dacă se adeveresc, ce se va alege din dreapta pro-europeană? Participând la alegerile Primarului capitalei, Andrei Năstase poate pretinde la o revenire în forţă în politica moldovenească şi se poate dovedi o altă miză a dreptei pro-europene în alegerile parlamentare. E prea puţin probabil că guvernarea va reuşi să distrugă în aceste alegeri ambele mize ale dreptei pro-europene. Deci, şansele acesteia cresc considerabil”, se spune în materialul citat.

Continuarea aici:

http://tribuna.md/2018/03/12/analiza-andrei-nastase-a-constientizat-catastrofa-spre-care-se-indreapta-dreapta-pro-europeana-si-incearca-sa-salveze-situatia/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here