Fostul ministru al Apărării de la Chişinău Anatol Şalaru califică intenţia lui Igor Dodon de a-i decora pe pacificatorii ruși din stânga Nistrului drept o crimă.

Liderul PUN spune că, prin acest gest, șeful statului îi jignește pe cei care au luptat în războiul din 1992.

„Intenția lui Igor Dodon de a decora soldații ruși și militarii separatiști este o nouă crimă și o gravă jignire la adresa celor care și-au dat viața luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Până acum nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune către mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de aceia pe care astăzi Dodon îi decorează. Mai mult, Igor Dodon pângărește simbolurile de stat, acordând recunoaștere unor trupe teroriste, ilegale care, în fiecare zi se pregătesc pentru a lupta contra Republicii Moldova”, spune Anatol Șalaru.

Potrivit lui Șalaru, prin acest gest, Dodon devine complice la toate crimele așa-zișilor pacificatori ruși.
„Decorând trupele rusești de ocupație, decorând soldații separatiști, Dodon devine complicele lor la toate crimele înfăptuite de aceștia în ultimii 25 de ani. Poate Igor Dodon îl va decora și pe cel care l-a împușcat pe tânărul Vadim Pisari!!!!! Sper ca soldații noștri din trupele de pacificare să aibă tăria de a refuza medaliile lui Igor Dodon!”, conchide Anatol Șalaru.

Precizăm că președintele țării Igor Dodon şi vicepremierul Rusiei, Dmitrii Rogozin, vor participa săptămâna aceasta, în stânga Nistrului, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

În cadrul unui interviu pentru Rossia 24, Dodon a declarat că intenționează să-i decoreze pe militarii ruşi din misiunea pacificatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here